Dadaloji

2 Ayı Dolduran Bebek Gelişimi

bebekgelisimi

Konu Başlıkları

2 aylık bebek gelişimi ile alakalı merak ettiğiniz ve öğrenmek istediğiniz bilgilere sahip olabilirsiniz.
Bebeğin gelişimi 2. ayda hızla ilerler. 2. ayda bebeğin kasları biraz daha güçlenir.
2 aylık bebeğin fiziksel gelişimi
bebek gelişimi
Bebeğin gelişimi 2. ayda hızla ilerler. 2. ayda bebeğin kasları biraz daha güçlenir. İki aylık bebek sırt üstü ya da karın üstü yatarken başını öne arkaya çevirebilir, oturur vaziyetteyken başını kollarının altından tutarak bir süre başını kaldırabilir ve yüzü yukarıdadır. koydu. Bebeğinizin kolları ve bacakları ilk ay sırtüstü pozisyonda hareketli olduğu için bebek bu ay boyunca kısa bir süre ayaklarını yukarı kaldırabilir.
2 aylık bebeğin bilişsel gelişimi

Bebeğin bir nesneye odaklanması ve gözlemlemesi için kısa bir zamanı olmasına rağmen, bu ay görüş alanındaki hareketli ve hareketsiz nesnelere bakabilir ve kısa bir süre odaklanabilir ve izleyebilir. Sesleri algılar ve duyduğu seslere doğru başını çevirebilir ve farklı tepkiler verebilir.

2 aylık bebeğin konuşma gelişimi

Dil gelişimi, daha anne karnındayken bile bebek doğduğu andan itibaren başlar. Bebek konuşamasa bile çevresindekilerin konuşmalarını duyarak konuşmayı ve iletişim kurmayı öğrenmeye başlar. Bu nedenle doğumdan itibaren bebekle konuşmak çok önemlidir. 2. ayda bebeğin yüzüne bakmak, onunla konuşmak, çevresinde gördüğü nesnelere isim vermek ve ona adıyla hitap etmek dil gelişimine katkıda bulunur.

2 aylık bebeğin sosyal gelişimi

2. ay bebeğin ağlamadan farklı sesler çıkardığı ve farklı ihtiyaçlar için farklı şekillerde ağlamaya başladığı aydır. Zamanla ebeveynler bu ses ve çığlıklarla bebeğin ne söylemek istediğini anlar ve bebeği çok daha hızlı rahatlatmaya başlar. Doğumdan itibaren bebekle göz teması kurmak çok önemlidir. Emzirirken gözlerin içine bakmak, ilgilenmek, oynamak ve ihtiyaçlarını karşılamak bebeğin sosyal becerilerinin ilk göstergesidir.

2 aylık bebeğin duygusal gelişimi

2 aylık bebek bu ayda ani ve yüksek ses ve hareketlerden irkilir ve ağlayabilir. Tüm ihtiyaçlarını ağlayarak ifade etmeye devam eder, ağladığında, yakını tarafından sarılıp güven verildiğinde, bu onun anlaşıldığını hissettirir ve ona güven duygusu verir. Bebeğin duygularına isim vermek, ağlama sebebine isim vermek bebeğin duyguları tanıması ve kendi duygularını anlamayı ve ifade etmeyi öğrenmesi için önemlidir.

2 aylık bebek ne yapar?

2 aylık bebeğin gelişimini takip ederken aşağıdaki değişiklikleri görebilirsiniz:

● Ağlamaktan farklı sesler çıkarır.
● Başını sağa sola çevirebilir.
● Yüzüstü yatarken başını bir süre dik tutabilir.
● Görüş alanındaki nesnelere kısa süreliğine odaklanabilir ve onları takip edebilir.
● Kafasını sese doğru çevirebilir.
● Göz teması kurabilir.
2 aylık bebek nasıl beslenmeli?

Anne-babaların sorduğu önemli sorulardan biri, ikinci ayda bebek beslenmesinde bir değişiklik yapılmasının gerekli olup olmadığı ve anne sütünün hala yeterli olup olmadığıdır. 2 ay sonra bebek sadece anne sütü veya formül mama ile beslenmeye devam etmelidir. Bu ay boyunca ebeveynler bebeklerinin daha az emdiğini fark eder. Bunun nedeni bebeğin daha az emmesi değil, ağız ve çene kaslarının güçlenmesi ve emmeye alışması nedeniyle aynı miktarda sütü daha kısa sürede emmesidir, bu yüzden endişelenmenize gerek yoktur. Anne sütünün veya mamanın yeterli olmadığı şüphesi varsa mutlaka doktora başvurulmalıdır.

2 aylık bebeğin beslenme alanı

Bu ay boyunca, bir önceki ayda olduğu gibi, bebeğin ortalama iki saatte bir beslenmesi gerekir. Her iki memeyi de 5’er dakika emerek toplam 10 dakika emmek yeterlidir.

bebek gelişimi
2 aylık bebeğin gece beslenmesi

Bebeğin midesini gece besleme ihtiyacı bu ayda da devam eder. Gece uykusunda bebek gün içinde olduğu gibi 2-3 saatte bir uyanır ve beslenmek ister. Aç uyanmayan bebeğin yine de düzenli aralıklarla uyandırılıp beslenmesi gerekir.

2 aylık bebeğin uyku düzeni nasıl sağlanır?

2. ay, bebeğin uyku düzeni geliştirmesi için hala çok erken bir zaman. 2 aylık bebek uyku düzeninden söz edilemez. Bebek henüz gece ile gündüzü ayırt edemez ve günün büyük bir bölümünde uyku ihtiyacı devam eder. Bebeğin günlük ortalama 15-16 saat uykuya ihtiyacı vardır. Uyku ihtiyacı, gün boyunca uyku ve uyanıklık arasında değişen parça parça alınır.

2 aylık bebek uyku düzeni tablosu

İki aylık bir bebeğin kaç saat uyuduğu sorusunun cevabını bilmek anne ve babaları bebeğin uykusu konusunda rahatlatacaktır. Bebeğin gün içinde 5 saate kadar sürekli uyuması ve ihtiyaçları karşılandığında tekrar uyanması normaldir. Bu ayda bebek gündüzleri daha uzun uyanık kalmaya başlar ve geceleri uyku süreleri biraz daha uzundur.

Bebeğinizin uyku eğitimi hakkında detaylı bilgi almak için Bebek Uyku Eğitimi kategorisine tıklayabilirsiniz.
2 aylık bebek kaç kilo olmalı?

2 aylık bir erkek çocuğunun ortalama ağırlığı 5400 gram ve bir kızın ortalama ağırlığı 5000 gramdır, ancak her bebeğin benzersiz bir büyüme hızı ve gelişim yörüngesi vardır. Doktor kontrolünde normal gelişimi devam ediyorsa bebeğin kilosunun düşük veya yüksek olması konusunda endişelenmenize gerek yoktur.

2 aylık bebek aşıları

Bebeğin aşılarının belirtilen zamanda tamamlanması ve düzenli olarak kontrol edilmesi bebeğin sağlığı için çok önemlidir. Bebeğin bu ay yaptırması gereken aşılar bir önceki aya göre daha fazladır. Aşı takviminde difteri, tetanoz, boğmaca ve Hib virüslerine karşı bağışıklık kazandıran tek aşı olan karma aşılar, tüberküloz ve pnömokok aşıları yer alıyor.

2 aylık bebek nasıl yıkanır ?

2 aylık bir bebeğe bakmanın bir başka sorunu da nasıl banyo yapılacağıdır. Banyo yaparken dikkat edilmesi gereken ilk şey odanın ve suyun sıcaklığıdır. Sıcaklığı 23 derece, suyu ne çok soğuk ne de çok sıcak olan bir oda bebeğin üşümesini ve rahat etmesini sağlar. Bebeğin yıkanacağı bölgenin ona uygun olması da çok önemlidir. Bebeğin büyüklüğüne uygun bebek banyoları veya havuzları uygundur. Bebeği en başından ıslatmak bebeği tedirgin eder, bu yüzden önce bebeğin vücudunu, sonra bebeğin suya alışmasından sonra kafasını ıslatmak gerekir. Banyo süresi çok uzun olmamalıdır. Bebeği yıkarken bebekle konuşmak, şarkı söylemek, gözlerinin içine bakmak ve gülümsemek bebeği rahatlatır ve daha rahat bir banyo sürecine katkıda bulunur.

2 Aylık Bebek Oyuncakları Nelerdir?

Oyuncaklar ve aktiviteler bebek eğitiminde önemli araçlardır. 2. ay, bebeğinize oyun halısı/merkezi almak için iyi bir zamandır. Bebeğin sırtında asılı duran rengarenk oyuncakları görmek görme duyusunu harekete geçirir, hareketleriyle onlara dokunmak ve hareketbebek gelişimi ettirmelerini sağlamak eylem ve tepkiyi öğretir. Oyun minderlerine ek olarak, küçük, kavraması kolay sevimli oyuncaklar, bileklere ve ayak bileklerine takılabilen ziller veya zilli çoraplar ve ses çıkaran oyuncaklar, gelişimi desteklemenin iyi yollarıdır.

2 aylık bebek oyun aktiviteleri

Bebek aktiviteleri de bu ay yapılabilir. Bebekle dolaşmak, gördüklerini adlandırmak ve bebeğin dokunmasına izin vermek, küçük jimnastik hareketleri yapmak, bebeği karnına yatırarak vücut kaslarını güçlendirmek, bebek uyanıkken şarkı söylemek, gözlerinin içine bakarak konuşmak, izlemek ve dans etmek. müziğe faydalı bebek aktiviteleridir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu