Bebekler Emziği Nasıl Bırakır ?
Bebeklerin emziksiz yapmasına izin verin
Bebeklerin emzik kullanmayı bırakması için ne yapmalıyız? Bebekler emzikleri nasıl bırakır? Emzik kullanmayı bırakmanın yolları nelerdir? Bebeğin ilk aylarda geçirdiği sürenin doğal akışına bırakılması gerektiğine dikkati çeken Uzmanlar, bunun nedenlerini ve ailelerin emzikten vazgeçerken nelere dikkat etmesi gerektiğini anlatıyor.
Bebekler özellikle 2 ila 6 ay arasında çok belirgin bir parmak ve yumruk emme evresinden geçerler. Bu süre zarfında refleks olarak parmaklarını, bazen de tüm ellerini ağızlarına yumruk şeklinde sokarlar.
emzik bağımlılığı
Bir şekilde emzik kullanmaya başlayan bebekler genellikle emzik bağımlısı olurlar.
Emzik bağımlılığı zamanla bebekte hijyen sorunları, diş ve diş eti sorunları yaşama olasılığını da beraberinde getirir. Emziği çok uzun süre emmek dişleri olumsuz etkiler; Kalıcı üst kesici dişler patladığında, üst çenede darlık ve üst kesici dişlerin ön pozisyonu oluşabilir. Alt ve üst kesici dişlerin artık birbirine temas etmemesi ve dişler arası boşluk oluşması sorunları kaçınılmaz hale gelmektedir.
EMZİK NASIL SERBEST BIRAKILIR?
Emziğe alışmış bir bebekte ilk önlem emziği sadece yatmadan önce vermek olmalıdır. Uykuya dalma güçlüğü çeken bebeğin sadece yatmadan önce emzik kullanmasına ve gün içinde gereksiz emzik kullanmamasına özen gösterilmelidir.
2,5 yaşında ZORUNLU GELİŞME emzik
Gece emzik kullanan çocuk 2,5 yaşına geldiğinde büyük gün gelir ve çocuk aniden emzikten ayrılır.
Evet, bir hata yapılmış ve çocuk ideal koşullarda bebeklikten 2,5 yaşına kadar sadece geceleri uykuya dalmak için emzik, ideal olmayan koşullarda ise emzik kullanmıştır. 2,5 yaşında bir çocuk, ileride çene yapısını ve diş sağlığını bozmamak için öncelikle emzikle derhal veda etmelidir.
2,5 yaşında emzik kullanan bir çocuk için anne-babalar ideal bir ana dikkat etmeli ve çocuğun psişesinin ve çocuğunun iyi olduğu bir dönemde çocuğun aniden emzikten kopmasını ve emziğine el sallamasını sağlamalıdır. hasta veya mutsuz değil. Bu hedefe 2 şekilde ulaşılabilir:
Çocuğu emzikten aniden kesmek çok önemlidir. Bu kalıcı ayrılığı daha uzun bir süreye yaymaya çalışmak hiçbir işe yaramaz. Aniden emzikten ayrılan çocuk birkaç gece şiddetli tepkiler vererek ağlayacak ve olay çıkarmaya çalışacak.
Emziğin faydaları
Bebeğinizin emme refleksine sahip olmasını sağlayan nesne olan yapay meme, emme ihtiyacını karşıladığı için önemli bir üründür. Bu ürün, küçük çocuğunuzun huzurlu hissetmesini, bunun bir rahatlık bölgesi olduğunu bilmesini ve rahatça uykuya dalmasını sağlar. Kendinizi mutlu ve güvende hissettiğinizde yavru köpeğiniz sizi daha az yorar.
Emziğin dezavantajları
Çocuğunuzun hangi emziği ne zaman kullanacağını dikkatlice seçmelisiniz. Aksi takdirde damak ve çene yapısının bozulması, dişlerin ayrılması gibi sorunlar ortaya çıkacaktır. Doğru emzik seçmek için emzik modelleri ile ilgili yazımızı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. Bu sorunlar sadece doğru emzik seçimi ile çözülmez. Belli bir yaştan sonra çocuğunuzun yapay memeyi koparması şarttır.
Sahte göğüsler ne zaman bırakılmalıdır?
Miniklerimiz emme refleksi ile doğarlar. Doğumdan kısa bir süre sonra biberon, emzik gibi çeşitli ürünleri kullanarak bu emme reflekslerini geliştirirler. Bebeğinizin sağlığı için, ikinci yaşını doldurduğunda yapay meme kullanmayı bırakmalıdır.
2 yaşına geldikten sonra yapay göğüslerden vazgeçmek ağız sağlığı, dişler ve çene yapısı için çok önemlidir. 3.5-4 yaşına kadar takma meme takan bebeklerde üst çenede daralma, damak gelişiminde problemler, dişlerin açıkta kalması, kulak ve burun hastalıklarının görülme sıklığında artış gibi sorunlar yaşanır. Bebeğinizin takma meme döneminde dikkatli olursanız ve bu alışkanlığı bağımlılık haline getirmezseniz emzik bırakma döneminde faydasını görürsünüz.
Bebeğinizin sahte göğüslere bağımlı hale gelmemesi için yapmanız gerekenler
Öncelikle bebeğinize takma meme vermemelisiniz ki her ağladığında sussun. Her ağladığında yanlış memeyi verirseniz, bir süre sonra bunu bildiği için ağlamaya başlayacak ve ağlaması daha sık hale gelecektir. Bu nedenle öncelikle farklı yöntemler deneyerek yavrunuzu susturmaya çalışmalısınız.
Çok sık emzik verirseniz, emzikte emme içgüdüsünü kullandığı için yeterince beslenemeyebilir. Anne sütü almazsa yeterli ve dengeli beslenemez. Bu nedenle aç olduğunuzda sahte göğüs vermemelisiniz.
1 yaşından itibaren gün içinde yapay memeye erişim kısıtlanmalı ve sadece uykuya dalarken kısa bir süre emzik verilmelidir.
Sahte meme nasıl bitirilir?
Bebek doğduktan sonraki ilk yıla oral dönem denir. Bu süre zarfında genellikle nesnelerle sözlü iletişim kurarlar ve bu nesnelerden ilki anne memesinden sonra yalancı memedir. Bu nedenle, köpeğinizin yanlış memeyle ilişkisini yanlış şekilde sonlandırmak travmaya yol açabilir.
Bebeklerle iletişimde davranışlarımız ve konuşmalarımız çok önemlidir. “O bir çocuk, zaten anlamıyor.” Bu düşünceye göre hareket etmek ciddi travmalara neden olabilir. Özellikle bu zamanlarda, iletişim kurarken özel dikkat gereklidir.