3 aylık bebeğin fiziksel gelişimi
Kol yukarı kaldırıldığında tutulup kol altından kaldırılırsa önceki aylara göre daha uzun süre ve daha kontrollü bir şekilde dik durabilir, başını kontrol edebilir, dik tutabilir ancak yine de desteklemek için gereklidir. kafa. 3. ayda bebeğin kendi elleri dikkatini çekmeye başlar ve ellerini daha sık hareket ettirir, hareketlerini izlemekten hoşlanır.
3 aylık bebek hareketleri
3 aylık bebek ne yapar sorusu anne babaların cevabını merak ettikleri bir sorudur. 3 aylık bebek dirseklerinden ve kollarından destek alarak başını kaldırabilir ve bir süre tutabilir. Bebeğin başı ve sırtı önceki aylara göre daha diktir. Bacakları sürekli hareket eden bebek sırt üstü yatabilir ve ayaklarını karnına çekebilir. Sırt üstü yatarken tutulup çekilirse oturur pozisyona gelebilir ancak bebeğin uzun süre oturması henüz sağlıklı değil. Kollarının altından tutulduğunda ve ayakları sert bir yüzeye yerleştirildiğinde, sert bir şekilde iter ve adım atar gibi bacaklarını hareket ettirir.
3 aylık bebeğin duygusal gelişimi
3 aylık bebek insanlarla olmayı tercih eder ve yalnız bırakıldığında ağlar. Önceki aylarda olduğu gibi bu ay da ani ve yüksek seslerden, gürültülerden ve çığlıklardan dolayı kendini huzursuz hissediyor. Bebek ağladığında, huzursuz olduğunda, onunla ilgilenmek ve onu yatıştırmak, ona sarılmak ve öpmek özgüvenini geliştirmek ve kendini sakinleştirmeyi öğrenmek için çok önemlidir.
3 aylık bebeğin zeka gelişimi
Bebeğin zihinsel gelişimi ve dil gelişimi için çok önemlidir, 3 aylık bebek gelişiminde yakındaki nesneleri kavrayıp kavrayabilen bebeğin bu nesnelerin adını söylemesi çok önemlidir. Bu ay bebeğin konuşması ve söylenen her şeyi anlaması için çok erken bir ay olmasına rağmen, dil gelişiminin temelleri atılıyor. Çocuğun çevresindeki nesnelere dokunmasına, kokuları ve sesleriyle tanıştırmasına ve ağzını ağzına sokarak karşılık gelen nesneleri tanımasına izin vermek, çocuğun tüm duygularını harekete geçirerek öğrenmeyi güçlendirir. 3 aylık bir bebeğin zeka gelişimi açısından neler yaptığı düşünüldüğünde; Bu ayda bebek biberon, emzik gibi günlük hayatta sıklıkla kullanılan nesneleri tanımaya başlar. Onları gördüğünde, uyarılması, hareketi ve emme refleksinin başlaması bu nesneleri tanıdığının işaretleridir. 3. ayda bebek vücudunu keşfetmeye başlar. Ellerini ve ayaklarını hareket ettirirken izler, ellerini ve parmaklarını ağzına sokar ve emer.
3 aylık bebek göz gelişimi
15-20 cm ötedeki nesneleri görebilen bebek 3. ayda bu nesneleri takip etmeye başlar. Başını çevirmeden gözlerini bir nesneden diğerine hareket ettirebilir ve onunla ilgilenen kişiyle göz teması kurmaya başlayabilir. Bebeklerin gözleri bu ay ışığa karşı çok hassastır. Uyku ortamındaki ışık miktarını azaltmak özellikle önemlidir.
3 aylık bebek beslenmesi ve ek gıdaya geçiş
3. ay ek gıdaya geçmek için çok erken bir dönemdir. Bebeğin ilk 6 ay anne sütü veya formül mama dışında herhangi bir besine ihtiyacı yoktur. Yani 3. ayda bebek beslenmesi önceki aylarla aynıdır yani anne sütü veya formül mama ile devam etmek gerekir.
3 aylık bebeğin beslenme sıklığı
Emzirme sıklığı bebeğe göre değişmekle birlikte 3. ayda 3 saatte bir emzirmek yeterlidir. Anne sütünün yetmediğinden şüphelenilen durumlarda, bebeğin beslenmesi doktora danışılarak düzenlenmelidir.
3 aylık bebek için beslenme tablosu
Bu ay boyunca bebek anne sütü veya formül mamaya devam etmelidir. Emzirme davranışı bebeğin kendisi tarafından belirlenir. Bebeği uykudan her uyandığında ve acıktığında ağladığında emzirmesi gerekir. Bu şekilde bebek günde ortalama 5-6 kez beslenmelidir.
3 aylık bebek gece beslenmesi
3. ayda bebeğin gece beslenmesi gerekir ancak bu ay itibariyle bebeğin gerçekten aç olup olmadığını anlamak ve buna göre beslenmek önemli hale gelir. Bebek aynı saatte uyanırsa ve iştahla emerse, bu aç olduğu için uyanık olduğunun bir işaretidir, ancak düzensiz bir şekilde uyanırsa ve fazla emmezse, bebeğin memeyi veya biberonu tükettiğini varsayabilirsiniz. cihaz ve alışkanlıktan berbat. Ayrıca bu ayda bebeğin sabah olduğu gibi ve istediği zaman beslenmesi gerekir.
3 aylık bebek nasıl uyur?
Daha önceki aylarda olduğu gibi bu ay da bebek günün büyük bir kısmını uyuyarak geçirir. Bebeğin günlük uyku ihtiyacı yaklaşık 14 saattir. Gece uykusu uzadıkça bebeğin gündüz uyanık kalma süresi de artmaya başlar. 3 aylık bir bebeğin uyanık kaldığı süre bir buçuk saatten iki saate kadar sürebilir. Bebeğin gelişiminde çok önemli bir yer tutan uyku düzeninin bebeğin ihtiyaçlarına göre tasarlanmasına dikkat etmek ve bebeği dikkatle gözlemlemek gerekir.
3 aylık bebeklere uyku eğitimi
Üçüncü ay uyku eğitimine başlamak için oldukça erken. Gündüz-gece algısı gelişmemiş, uzun süreli gündüz uykusu ve gece beslenmesine ihtiyaç duyan bebeğe uyku eğitimi verilmesine gerek yoktur. Bebeğe uyku eğitimine başlamak için bir veya iki ay daha beklemek gerekir.
3 aylık bebek hastalıkları
Bebek sağlığı, dikkatli dikkat gerektiren bir konu olmaya devam etmektedir. Üçüncü ayda özel dikkat gerektiren herhangi bir hastalık olmamasına rağmen, her ay olduğu gibi ebeveynler diş çıkarma, soğuk algınlığı ve enfeksiyon olasılığına karşı dikkatli olmalıdır. 3 aylık bir bebeğin kilo alımı, uzaması ve baş çevresi sağlığı hakkında önemli bilgiler sağlar. Bu ayda bebeğin ortalama ağırlığı 6 kilogram, boyu 60 santimetre, baş çevresi ise 40,5 santimetre; Küçük kızın ortalama ağırlığı 5,5 kilogram, boyu 59 santimetre ve baş çevresi ise 39,5 santimetredir.
3 aylık bebek aktiviteleri
Bu ayda bebek hareket etmeye başlar, bebeğin ayaklarına ve bileklerine ses çıkaran, yatarken ayakları ve kolları oldukça esnek olan bezler bağlayarak bebeğin hareketlerini geliştirir ve işitme duyusunu uyarır. Bebeği hareket etmeye ve oyuncaklara ulaşmak ve yakalamak için vücudunu kullanmaya teşvik etmek için oyuncakları beşiğin kenarlarına bağlamak da iyi bir fikirdir. Bebek jimnastiği de fiziksel gelişimi desteklemek için bu ay ideal olan bebek aktivitelerinden biridir. Aktiviteler 3 aylık bebeğin gelişimi ve tüm aylar için çok önemlidir.
3 aylık bebek oyuncakları nasıl olmalı?
3. ayda oyun altlığı, sevimli oyuncaklar ve önceki aylarda kullanılan sesli oyuncaklar hala bebek için faydalı oyuncaklardır. Bu ay oyuncaklara çıngıraklar, toplar ve doldurulmuş kitaplar da eklenebilir.
3 aylık bebek zeka oyunları
Bebekle konuşmak, 3 aylık bir bebeğin gelişimi için her ay olduğu gibi zeka gelişimi için de en önemli aktivitelerden biridir. Bebeği yarım oturur pozisyonda yüz yüze tutmak, ona yaklaşmak, göz teması kurmak ve gülümsemek, şarkı söylemek ve farklı jest ve seslerle oyunlar oynamak, bebeğin bu oyun sırasında çıkardığı sesleri taklit etmek yapılabilecek faydalı aktivitelerdir. 3. ayda. Bu oyun bebeğin dil gelişimini destekler. Farklı renk ve büyüklükteki nesneleri bebeğin görebileceği bir mesafeden işaret edip dokunması ve bu nesneleri bebek için hayal etmesi bebeğin zihinsel yeteneklerini geliştiren bir aktivitedir. Bebek aktiviteleri ve bunun gibi oyunlar bebeğin zeka gelişimine katkıda bulunur.