Doğum Sonrası Bebek Nasıl Giydirilmeli ?
Bebeğini henüz kucağına almış ebeveynler için yeni doğanın fiziksel olarak rahat olması çok önemlidir. Dünyaya yeni yeni alışan bebeklerinin farklı mevsimlerde hava koşullarından etkilenmemesini isteyen ebeveynler, “Bebeğimi nasıl giydirmeliyim?” sık sık merak eder.
“Yeni doğanı nasıl giydirirsiniz?” Aslında merak ediyorsanız, bebeğiniz için tercih ettiğiniz kıyafetlerin kumaşlarını kontrol ederek başlamalısınız. Bebeğiniz için terletmeyen, aynı zamanda donmasını, nefes almasını ve cildi tahriş etmeyen kumaşları tercih etmelisiniz. Pamuklu kumaşlar yeni doğanlar için idealdir. Ayrıca son yıllarda yapılan araştırmalar özellikle tekstil boyalarının sağlığa zararlı maddeler içerdiğini göstermiştir. Bu nedenle bebeğiniz için seçeceğiniz kumaşların boya çıkarıcı malzemelerden yapılmaması önemlidir.
Yeni doğan bebeğinizin ilk kıyafetleri için doğum çantasına ne koyacağınızı ve doğum anına hazırlık için neler yapacağınızı merak ediyorsanız yazımızı mutlaka okumalısınız.
Bebekler nasıl giyinmeli?
Bebeklerin cildi hassastır. Emzirirken cildini tahriş etmeyecek giysiler seçmeniz, rahat uyuyabilmesi ve oyun oynayabilmesi için önemlidir. Bebeğinizi giydirirken, mümkün olduğunca az dikişli, yumuşak ve pamuklu kumaşlardan yapılmış giysiler seçmelisiniz. Bebeğinizin bedenine uygun, hareketlerini kısıtlamayan ve rahat hareket etmelerini sağlayan kıyafetleri seçmeniz önemlidir. Aynı zamanda mümkün olduğunca az metal ve sert parça olduğundan emin olmalısınız. Bebeğiniz için tercih ettiğiniz kıyafetlerin üzerindeki etiketlerin bebeğinizin tenine temas etmemesi önemlidir.
Bebekler yazın nasıl giyinmeli?
Yaz aylarında ebeveynler, bebeklerinin üşüyeceğinden endişe eder ve genellikle onları giydirir. Yaz aylarında doğan bebekleri nasıl giydireceğinizi merak ediyorsanız, bebeğinizi rahat ettirmek için terletecek kadar kalın giydirmekten kaçınmalısınız. Bebeğinizin bulunacağı ortam sıcaklığını göz önünde bulundurarak nefes alan pamuklu kumaşlar ve ince battaniyeler tercih etmelisiniz.
“Yaz aylarında bebekler nasıl giyinmeli?”, “Yaz aylarında bebekler gece nasıl giyinmeli?” gibi soruların cevabı oldukça basit. Mevsime ve bedene uygun kıyafetlerin seçilmesi, bebeğinizin gece terlemeden ve hareket kabiliyetini kısıtlamadan rahat bir şekilde uyuması için önemlidir.
Bir bebeği 24 derecede nasıl giydirirsiniz?
Bebeğinizi mevsime uygun giydirmek ve ortam sıcaklığını dikkate almak önemlidir. Ortalama 24 derecelik sıcaklık bebeğinizin sağlığı için oldukça rahattır. Böyle ideal koşullarda bebeğinizi aşırı büyütmemeye özen göstermelisiniz. Katmanlar halinde giyilen giysiler bebeğinizin serbestçe hareket etmesini engelleyebilir ve terlemesine neden olabilir. Bebekleri uyurken nasıl giydireceğiniz konusunda endişeliyseniz, oda sıcaklığı ölçer alabilir ve oda sıcaklığına uygun bir uyku tulumu seçebilirsiniz. Uyku tulumu seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini merak ediyorsanız kesinlikle detayları inceleyebilirsiniz.
Bebek kıyafetlerinin bakımı nasıl olmalıdır?
Bebek kıyafetleri yıkanırken saf su ve sabun kullanılarak kumaş sağlığı korunabilir. Ayrıca parfümlü ve renkli deterjanlar yerine kokusuz ve kokusuz deterjanlar kullanılmalıdır. Giysinin özel yıkama talimatı yoksa, kumaşın deforme olmasına neden olmadan düşük sıcaklıkta yıkanabilir. Ütü yaparken çok yüksek ısıdan kaçınmak giysinin tahriş olmasını engeller ve kumaşın hassas yapısını korur.
Yeni doğan nasıl giyinmeli?
Özellikle yeni doğan kıyafetlerinin teri emen ve cildin hava almasını sağlayan kumaşlardan yapıldığına dikkat edilmelidir. İlk aylarda iç giyim yerine tulum tercih edilebilir; Çorap, eldiven ve şapka giyilmelidir. Bebeklerin elleri ve ayakları genellikle üşür, bu nedenle üşüdüklerini görmek için göğüslerini veya sırtlarını kontrol edin. Bebekler yetişkinlerden daha fazla tek kat giydirilebilir. Bebeği uyurken örtmeye özen gösterilmelidir. Giysileriniz yeni doğanın hareketlerini kısıtlamamalıdır. Bebeğin sıkı kundaklanması bebeğin nefes almasını ve kalça eklemi gelişimini etkileyebilir. Emzirirken daha kolay tutmak için bebeğin kolları bebeği örtmek için gevşek bir şekilde sarılabilir. Bebekle herhangi bir temastan önce ellerinizin temiz olduğundan emin olun. Ayrıca bebek kıyafetleri seçerken; Bebeği giydirirken rahatsız olmamasına, rahat olmasına ve kişinin altını değiştirmesinin kolay olmasına dikkat edilmelidir.
Düşünülmesi gereken şeyler
Kıyafet alışverişi yaparken bebeğin yaşını değil kilosunu göz önünde bulundurun.
Giysi satın almadan önce ürüne özel kullanım talimatlarını okuyun. Yıkama, kurutma gibi konularda zorluk çıkarabilecek giysiler tercih edilmemelidir.
Kolay yıkanabilir giysiler tercih edilmelidir. Tüm giysiler bebeğin cildine dokunmadan önce yıkanmalıdır. Bebeğin hassas cildi ve pH seviyesi dikkate alınarak özel formüle edilmiş bebek deterjanları ve yumuşatıcılar ile hassas programlarda yıkanmalı; Güçlü kimyasal deterjanlar ve ağartıcı kullanılmamalıdır. Bebek kıyafetleri diğer aile bireylerinin çamaşırlarıyla karıştırılmadan yıkanmalıdır.
Bebeğin hareketini kısıtlayan giysiler tercih edilmemelidir. Alınacak bebek kıyafetleri her zaman esnek ve bebeğin hareket yapısına uygun olmalıdır. Dar giysiler almamaya özen gösterilmelidir.
Boyundan başlayarak ayaklara kadar fermuarlı veya çıtçıtlı olanlar tercih edilmelidir. Bebek bezleri sık sık değiştirildiği için alt kısmı kolay açılabilir olmalıdır. Geniş yakası, kafaya kolayca oturmasını sağlar.
Giyinirken, bebeğin henüz kendi organlarını başarılı bir şekilde kontrol etmeyi başaramadığı ve gerekli uzuvların hafifçe hareket ettirilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Bu sırada bebeği çok fazla zorlamamaya, geriye doğru hareketler yapmamaya, uzuvları doğal hareketlerine göre giydirmeye özen gösterilmelidir.
Bebeği giydirirken, kıyafetleri başın üzerinden hızlıca geçirmek gerekir. Soyunma sırasında önce ayaklar ve kollar çıkarılmalı, ardından elbisenin boyu boyunca toplanmalı ve arkadan öne geçilmelidir.
Giyinirken bebekle konuşmak, henüz konuşamasa bile bebeği rahatlatır ve kelime dağarcığını genişletir. Bir süre sonra bebek bu sürece alışacak ve kıyafet değiştirmek eskisinden daha rahat olacaktır.
Seçilen kıyafet kabarık olmamalıdır. Tüylü giysiler bebeğin ağzına girdiği ve hassas cildini tahriş ettiği için çok zararlı olabilir. Buna göre bebeğini kucağına alan anne de kıyafet seçiminde buna dikkat etmelidir.
Bebekler için çok kalın giysiler alınması tercih edilmemelidir. Bunun yerine bebeği kat kat giydirirseniz, bebeğinizi soğuktan daha iyi koruyabilirsiniz.